Resurse turistice antropice
Resurse antropice sunt generate de fenomenele antropice datorate acţiunii omului cu urmări asupra reliefului, vegetaţiei şi climei. Aceste resurse includ toate categoriile de bunuri mobile şi imobile care au fost realizate de-a lungul evoluţiei istorice a societăţii umane, fiind reprezentative pentru anumite epoci, curente şi stiluri artistice, create de artişti de marcă reprezentanţi ai tuturor artelor. La ora actuală, în zona există o serie de resurse cultural-istorice, monumente.
Resurse turistice NATURALE
Resurse turistice naturale reprezintă componente ale mediului care prinnatura, calitatea şi specificul lor sînt recunoscute de turism şi valorificate prin acesta:elementele geomorfologice, climatologice, hidrologice, floristice şi faunistice, peisaje,substanţe minerale balneare şi alţi factori.
RETEAUA HIDROGRAFICA
Municipiul Blaj este situat în bazinul hidrografic Mures, cursul de apa confluenta Târnavelor.
Tarnava Mare are o albie cu latime variabila, depasind pe alocuri 80m, datorita depozitelor moi in care raul si-a sapat valea, o adancime medie de 0,75 – 1 m si un debit de circa 13 m3/s.
Tarnava Mica , cu directie de curgere nord-est – sud-vest, trece pe la periferia vestica a orasului. Are o latime de doar 15 – 25 m si un debit mediu 10 m3/s. Relativ adanca 1 – 1,5 m (in medie) si mai putin poluata, Tarnava Mica constitiuie o importanta baza piscicola.
Târnava Mare si Târnava Mica au debite reduse (cca.12 m 3/sec) si sunt intens poluate, din acest motiv utilizarea apei lor fiind limitata.
Sursa de apa pentru alimentarea cu apa a municipiului Blaj este râul Sebes, din sistemul microregional de alimentare cu apa Sebes – Alba.
Locuri pe care le veti vizita si la care o sa va ganditi cu drag de fiecare data. Aceste locuri vor face din Blaj acel colt din inima dumneavoastra unde veti dori sa reveniti mereu.
Resurse
Principalele resurse naturale sunt: argila, marna, nisipul, lemnul de stejar, gorun, carpen, ulm, tei.